Dne 25.4.2010 proběhlo na dětském oddělení Nemocnice Znojmo slavnostní předání výmalby vstupní haly a dále deskových maleb na příjmové ambulanci.
Předání proběhlo za účasti paní Zdeňky Žádníkové – Volencové, předsedkyně správní rady Nadačního fondu, autora maleb Libora Škrlíka, dále se slavnostního předání zúčastnili zástupce partnera a sponzora projektu ZP Ministerstva vnitra ČR ing. Jiří Vítek, Mgr. Marian Keremidský za město Znojmo, za Nemocnici Znojmo se zúčastnil MUDr. Miroslav Kavka, MBA, ředitel Nemocnice Znojmo a primář dětského oddělení MUDr. Petr Bloudíček.

Nástěnné malby s pohádkovými motivy ve vstupní hale dětského oddělení krásně oživily tento prostor. Můžeme vidět příběhy postaviček malíře Škrlíka, který velmi citlivě pracuje s detaily a zapracovává různé atributy města Znojma ( víno, okurky ) a současně citlivě reaguje na podněty dětských pacientů, kteří se podíleli na konečné podobě.

Po úvodních vystoupeních hostů následovala prohlídka maleb, kde malíř Libor Škrlík popisoval jednotlivé etapy výzdoby, jmenoval dětské pacienty, kteří se podíleli na vymýšlení příběhů pohádkových postaviček a humorným způsobem komentoval jednotlivé detaily maleb a své krásné zážitky v průběhu práce na dětském oddělení. Z vystoupení všech přítomných byla cítit upřímná radost a pocit smysluplnosti práce pro dětské pacienty. Po skončení prohlídky dětského oddělení následovala krátká tisková konference a poté večerní benefiční koncert Nadačního fondu Zdeňky Žádníkové, jehož výtěžek byl věnován na potřeby Nemocnice Znojmo.

Fotografie zde.

MUDr. Pavel JAJTNER, tiskový mluvčí Nemocnice Znojmo

e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.