Dne 8. 10. 2010 proběhlo na dětském oddělení Nemocnice Znojmo slavnostní předání deskových maleb pro další část dětského oddělení Nemocnice Znojmo.

Předání proběhlo za účasti paní Zdeňky Žádníkové – Volencové, předsedkyně správní rady Nadačního fondu, autora maleb Libora Škrlíka a uměleckého fotografa Ivo Chvátila, dále se slavnostního předání zúčastnili zástupce partnera a sponzora projektu ZP Ministerstva vnitra ČR ing. Jiří Vítek, Mgr. Marian Keremidský za město Znojmo, za Nemocnici Znojmo se zúčastnil MUDr. Miroslav Kavka, MBA, ředitel Nemocnice Znojmo a primář dětského oddělení MUDr. Petr Bloudíček.

Na konečné podobě deskových maleb se podíleli oba umělci. Pan Ivo Chvátil nafotil a převedl kresby malíře Libora Škrlíka do digitální podoby, poté byly kresby ve formě velkoformátových samolepek přilepeny na překližku a následně vyřezány dle kontur původní kresby laserem do finální podoby.

Po úvodních proslovech zúčastněných popisoval malíř Libor Škrlík techniku tvorby nových deskových maleb, popisoval postup tvorby nových obrázků a náměty, které jsou často inspirovány i samotnými dětskými pacienty. Poté následovala prohlídka oddělení, diskuse s pacienty i ošetřovatelským personálem. Za všechny přítomné lze říci, že máme radost a doufáme, že pobyt na oddělení bude díky krásným malbám a v nich ukrytým příběhům pro děti zase o něco příjemnější.

MUDr. Pavel JAJTNER, MBA, tiskový mluvčí Nemocnice Znojmo

e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Fotogalerie zde.