aquel

750 000 Kč věnovala na výzdobu zrekonstruované dětské části Fakultní nemocnice v Motole společnost AQUEL Bohemia

Nadační fond Zdeňky Žádníkové vyzdobil čekárnu a chodby oddělení kliniky zobrazovacích metod na urgentním příjmu a veškeré pokoje, chodby a herny na lůžkových částech bloku A rekonstruované dětské polikliniky v pražské nemocnici Motol. Devítiměsíční úsilí malíře a animátora Libora Škrlíka financovala společnost AQUEL Bohemia, s.r.o., která je generálním partnerem nadačního fondu a celkem na zkrášlení pavilonu A motolské nemocnice věnovala 750 tisíc korun.

motol01

Petr Beneš, majitel společnosti Aquel Bohemia, a Zdeňka Žádníková Volencová

„Principem nástěnných maleb je dynamický příběh, nejedná se o izolované malby. Jde o takové divadlo na stěnách, které má za cíl pobavit i dospělé. V tom je styl malíře Libora Škrlíka jedinečný,“ uvedla Zdeňka Žádníková. „Na pediatrii je použit motiv pohádkové vesnice a indiánský svět, na stomatochirurgii příběh africké buše. Hematoonkologie je schována pod cirkusové šapito. Ortopedie se skrývá v deštném „poúrazovém“ pralese a chirurgie se vydala na plavbu s piráty z Motola,“ popsala, jak vypadá blok A dětské části nemocnice v Motole.

Společnost AQUEL Bohemia s Nadačním fondem Zdeňky Žádníkové spolupracuje již od roku 2009. V loňském roce částkou čtvrt milionu korun financovala projekt výmalby jednotek intenzivní péče a dětského oddělení v liberecké nemocnici. „Když jsme byli osloveni k podpoře tak velkého projektu, jako byla výzdoba dětské polikliniky v Motole, dlouho jsme neváhali. Ještě si velmi dobře pamatuji na usměvavé tváře malých pacientů. To nelze vyvážit žádnými penězi,“ uvedl důvody donátorství Petr Beneš, majitel společnosti AQUEL Bohemia.

„Smyslem nádherných obrázků Libora Škrlíka je co největší zpříjemnění pobytu dětem v nemocnici,“ uvedla Zdeňka Žádníková, a dodala: „Velmi bych chtěla poděkovat společnosti AQUEL Bohemia, která nám již podruhé věnovala nemalé peníze, a která si uvědomuje, že čím to bude v nemocnici krásnější a veselejší, tím lépe to tu bude působit na psychiku pacientů.“

motol02
motol03

Zleva: Livie Klausová, Miloslav Ludvík, ředitel Fakultní nemocnice v Motole, Zdeňka Žádníková Volencová a Petr Beneš, majitel společnosti Aquel Bohemia

motol04

Ukázka prostor nově zrekonstruované dětské části Fakultní nemocnice v Motole

Kontakt:

Stance Communications

Anna Topičová, Account Manager

Tel.: +420 224 810 809, +420 724 872 331

e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

www.stance.cz

Informace pro média:

O AQUEL Bohemia

AQUEL Group má dnes vlastní společnosti v 9 zemích (ČR, SR, Polsko, Maďarsko, Německo, Bulharsko, Rusko, Ukrajina, Kazachstán) a obchodní síť složenou z více než 100 000 odborných poradců. AQUEL Bohemia s.r.o. vznikla v roce 2000 jako obchodní společnost zabývající se přímým prodejem a tvorbou obchodních sítí, která díky své dynamice, atraktivnosti produktů a výkonnému marketingu postupně rozšiřuje své obchodní aktivity do dalších zemí. Od roku 2007 je držitelem certifikace ISO 9001.