NFZŽ v květnu 2021 s radostí a vděčností předalo „covidové“ projekty ve FN Motol

Po roce a půl práce se motolská nemocnice může pochlubit krásnou novou výzdobou ve čtyřech prostorách.

Jsem ráda, že jsme mohli v náročné a vyhrocené době, která byla navíc neúnosně dlouhá, tvořit smysluplné věci. FN Motol nám projekty jako jediná nemocnice za ultra přísných hygienických opatření nestopla.

To vše by nešlo bez velkorysé finanční podpory našeho generálního sponzora, společnosti DERMACOL, a.s., značce ASTOREO z portfolia společnosti Packway, české aromaterapeutické společnosti NOBILIS TILIA a společnosti ZÁSILKOVNA, která se k nám před dvěma lety připojila v naší cestě za vizuální změnou prostředí zdravotnických zařízení. Všichni sponzoři zároveň na slavnostní přivezli krásné dárky pro zdravotníky a malé pacienty. Je štěstím mít po boku takové partnery.1

Dermacol - Věra a Vladimír Komárovi

 

2

Astoreo - Petr Wagner a Jaromír Víšek

 

Zásilkovna - Simona Kijonková

 

Nobilis Tilia - Zbyněk Šedivý

 

Za celkem víc než 1.000.000,-Kč jsme mohli dát nový výtvarný kabát dvěma lůžkovým oddělením dětské ORL, čekárně ambulance ORL a radikální změnou prošla celá hlavní dětská kartotéka FN Motol. Ta se proměnila v labyrint moudrosti a naděje. „Jsem vděčná, že vznikl v podstatě takový velký malovaný VZKAZ, že se my lidé nemáme vzdávat velkých plánů, snů a nadějí. I když je ouvej.“ Dětská kartotéka se proměnila v galerii citátů, které na první dobrou nenajdete ve vyhledavačích, ale v knihách, a které navrhovali Liborovi jak pacienti, tak i lékaři v průběhu celé realizace. Vznikl další naprosto originální a jedinečný prostor.

Zároveň děkujeme našemu stálému partnerovi společnosti Pexi.cz za hračky a společenské hry a společnosti N4H za nanoroušky pro malé pacienty v  hodnotě 45.000,-Kč.

 PEXI - Marcel Pech

 

nanoSPACE - Martin Šiler a Eva Rybková

 

Přikládáme tiskové zprávy (v příloze), fotogalerie zde a zde, ale i videoreportáže z obou předání 19. a 26.5. Těšte se s námi.:) a

Reportáž z předávání dne 19.5.2021

Reportáž z předávání dne 26.5.2021

SLOVO na závěr výtvarníka Libora ŠKRLÍKA

Inspirací je samotný prostor, jeho světelnost, účel k němuž slouží, i lidé, kteří ho využívají. Člověk ho musí vnímat, respektovat a bavit se s ním. Nesmíš ho odbýt, musíte být partnery. Aniž by to věděli, zdravotníci vlastně do celého procesu vstupují od samého začátku. Stačí říct něco jako: Copak nám tu přibude hezkýho…. nebo tak nějak a je to jako olej do motoru. Nastartuje mne to. A jízda začíná…Některé okamžiky byly pro mě tak silné, že nemám odvahu je napsat. Ale jsou namalované a vepsané do těch zdí. Podpora motolských zaměstnanců, pacientů a jejich doprovodu byla neskutečná. Ať se dělal jakýkoliv prostor, tak zdravotníci okamžitě reagovali a podali pomocnou ruku. Ať to bylo shánění záchranářské výbavy, vybavení a práce na sálech či rentgenech, kopírování obrázků, zajišťění klíčů, atd. Práce v době pandemie probíhala na Motole úplně v klidu a měl jsem pocit, že je to to nejbezpečnější místo na světě. Hluboký respekt všem, kdo mají respirátor celý den.