Prvním společným projektem Nadačního fondu Zdeňky Žádníkové a společnosti Dermacol se v letošním roce 2017 staly prostory dětského urgentního příjmu ARO ve FN Motol v Praze. Vysoce specializované oddělení, kam děti přivážejí v ohrožení života, si vyžádalo zcela jiné pojetí a přístup.

Manželé Věra a Vladimír Komárovi věnovali za společnost Dermacol projektu 250.000,- Kč. Jsme šťastní, že jsme mohli zase rozsvítit další dětské oddělení.

  IMG 1499m

Na projektu se podíleli - z levé strany:

prim. MUDr. Radka Klozová - KARIM 2. LF UK a FN Motol
Mgr. Jana Nováková, MBA - Náměstek pro ošetřovatelskou péči
MUDr. Martin Holcát, MBA -
Náměstek pro léčebně preventivní péči
Zdeňka Žádníková Volencová - Nadační fond Zdeňky Žádníkové
Vladimír a Věra Komárovi - majitelé společnosti Dermacol
Libor Škrlík - autor projektu

Blanka Kotíková - sestra ARO, iniciátorka projektu

Zdravotníkům velmi záleželo na originální a neokoukané výzdobě, která bude typická pouze pro jejich oddělení. Kromě toho musel výtvarník Libor Škrlík řešit řadu technických problémů - členitost boxů, jejich absolutní prosklenost a tím omezené množství pohledových ploch, pravidelnou údržbu dezinfekčními prostředky apod.

Motivy Prahy vzešly ze schůzky se zaměstnanci oddělení. V první fázi "Motolské epopeje" vznikly malby Petřína, Vltavy, letiště a Pražského orloje. Snažili jsme se vytvořit nové věci, které osloví co nejširší spektrum dětských pacientů a umožní v případě potřeby vzájemnou komunikaci mezi nimi a zdravotníky.

Majitel společnosti Dermacol pan Vladimír Komár má velmi rád poezii a tak na jeho počest byly originály maleb doplněny krátkými vtipnými básničkami, které pro tuto příležitost složila Zdeňka Žádníková.

 IMG 0031m

Zároveň vznikla herna na pediatrickém oddělení nefrologie s deskovou malbou o rozměrech 3,5 metru na 1 metr. Motivem je vodní kartotéka se zaměřením na hledání různých písmenek. Malba je tvořena vyfrézovanými okrasnými drážkami a některé figury jsou vyřezány pro dojem plastičnosti. Písmenka jsou vyřezána laserem, ostatní motivy ručně.

 IMG 1543m

Nadační fond Zdeňky Žádníkové (NFZŽ) vznikl s cílem rozveselit a zpříjemnit prostředí zdravotnických zařízení po celé České republice. Proměny se dočkalo nespočet dětských ambulancí, nemocnic, čekáren, dětských JIPek, lůžkových oddělení i azylových domů a stranou nezůstala ani zařízení pro dospělé -nemocnice, LDN a domovy pro seniory.

Tisková zpráva je uložena v press centru Dermacol:

http://press.dermacol.cz                            

Jméno: DermacolCZ                          

Heslo: 9ressDermacolCZ

Další informace najdete zde:

http://www.dermacol.cz

www.facebook.com/dermacol.cz.sk

http://blog.dermacol.cz/

www.instagram.com/dermacol_cz_sk

www.youtube.cz/Dermacol CZ & SK

Fotogalerie zde.